26 juni, 2012

4/4 Klausuren geschrieben

Ja, då var alla tenterna skrivna då. De sista dagarna har spenderats med alla anteckningspapper som vi har gjort under de tre senaste månaderna. Igår skrev vi Sprachliche Tätigkeitenn och Probleme edr Grammatik och idag var det Interkulturalität in der Sprache och Angewandte Grammatik i tur. 

Jag kan ju säga som så att ordningen vid provskrivning ser annorlunda ut här än i Vasa. För det första kan man sitta och viska tyst med varandra utan att läraren alls säger något, för det andra finns det en del som smygläser anteckningarna under tenten, fastän det finns gott om utrymme så att man kan sitta på varannan rad och varannan stol i föreläsningssalarna så får man ändå sitta bredvid varandra, vilket även gör att man lätt kan samarbeta och sedan behöver man inte alls visa något Personalausweis (id), så man skulle alltså kunna ha någon annan att skriva ens prov i sitt eget ställe. Nåja. Intressant att se hur det har fungerat här..

Hoffentlich e vi nu då godkända i alla fyra tenterna, de borde vara färdiga och rättade till början av nästa vecka och efter det är det bara att föra dem till Prüfungsamt för att få ett stämpel och ett intyg, sedan börjar det vara klart allting här.. :)

Jag ska strax börja söka mej mot SMD för sista gången, nästa vecka är det Semesterabschluss vid stranden, men vet inte ännu om jag hinner dit, får se..

Vi hörs! :)

2 kommentarer:

  1. De är ju skönt nu då tenterna är färdig skrivna. De är bara o njuta av de sista dagarna i Greifswald:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. de känns no bra :) å jo, vi ska no njuta :)

      Radera